Ömrünü Tamamlamış Paneller Yapı Malzemesi Oluyor

Hindistan’daki bilim adamları, yaşam döngülerinin sonunda güneş panellerini düşük maliyetli küçük konut birimleri için bir yapı malzemesi olarak kullanmayı önerdiler. Şu anda ekonomik olarak uygun olmayan güneş paneli geri dönüşümü ile araştırmacılar, yaklaşımlarının geleneksel güneş panellerini herhangi bir değişiklik yapmadan BIPV ürünlerine dönüştürdüğünü söyledi.

Hindistan Bilim Enstitüsü’ndeki bilim adamları, ömrünün sonundaki güneş panellerini düşük maliyetli, düşük somutlaşmış enerji inşa malzemesi olarak kullanmayı önerdiler. Araştırma grubu, panellerin geri dönüşümünün şu anda ekonomik olarak uygulanabilir olmadığını vurguladı ve yaklaşımının, geleneksel güneş panellerini herhangi bir değişiklik yapmadan BIPV ürünlerine dönüştürmekten ibaret olduğunu söyledi.

Araştırmanın baş yazarı Roshan R. Rao, pv dergisine “Ömrünü tamamlamış güneş panellerinin benimsenmesi durumunda duvar, pencere ve çatı nedeniyle maliyette önemli bir azalma var” dedi. “Bu panellerin ağırlığı, geleneksel 250 mm kalınlığındaki tuğla duvarlara kıyasla çok daha düşük. Bir ömrünü tamamlamış güneş paneli yapısının temeli çok daha hafif ve ucuz olacaktır.” Araştırmacılar, duvarların, çatının ve pencerelerin EoL-PV paneller kullanılarak inşa edildiği, binaya entegre güneş panelli bir ev olarak yapılandırıldığını söyledikleri Ömrünü tamamlamış panellerle entegre gerçek bir bina inşa ettiler.

Performansı daha sonra, ömrünü tamamlamış güneş panellerinin yapıya eklendiği, sıvalı tuğla duvarlar ve SSB Çatı kullanan simüle edilmiş bir bina uygulamalı güneş panelli (BAPV) evin performansıyla ve ayrıca geleneksel yöntemlerle inşa edilmiş bir referans evinkiyle karşılaştırıldı. malzemeler. Her konut biriminin 3 m × 3 m × 3 m ölçülerinde olduğu ve Hindistan’da izlenen tipik inşaat uygulamasına dayandığı varsayılmaktadır. Rao, “Ölçümler ve tüm bina simülasyonları yoluyla bu binaların iklim duyarlılığını gerçekleştirdik” dedi. “Farklı iklim bölgelerindeki bu tür binaların iklim duyarlılığını ve bu tür binaların termal performansını iyileştirmek için olası müdahaleleri değerlendiriyoruz.”

Kullanım ömürlerinin teorik olarak sona ermesine rağmen, yeniden kullanılan güneş panellerinin hala 4 kWh/m2/gün nominal güç sağladığı ve konut birimlerine ihtiyaç duydukları gücün bir kısmını sağlamak için kullanılacağı varsayılmaktadır. Ayrıca Hintli ekip, net bedenlenmiş enerjilerini, ilk bedenlenmiş enerjiyi, yaşamlarının sonuna kadar ürettikleri enerjiden çıkararak değerlendirdi.

Rao, “Hindistan’da geleneksel olarak inşa edilen bir bina ve ömrünü tamamlamış paneli entegre binaların yapısı için bir ‘Metraj Tablosu’ geliştirilerek her bir yapı malzemesinin gerçek maliyeti dikkate alınarak maliyet analizi yapılmıştır” diye ekledi. Akademisyenler analizleri sayesinde, BIPV binasının BAPV konseptlerinden daha düşük net gömülü enerjiye sahip olduğunu buldular çünkü ikincisi Ömrünü tamamlamış güneş panellerini mevcut binaya sabitlemek için ek malzeme gerektiriyor. Araştırmacılar, “Binanın net somutlaşmış enerjisi yalnızca güneş paneli olmayan yapı elemanlarından kaynaklanmaktadır” diyor.

Enerji Geri Ödeme Süresi (EPBT) analizini kullanarak, 15 yıllık güneş panellerini kullanan BIPV ve BAPV üniteleri için geri ödeme sürelerinin sırasıyla 3,42 yıl ve 5,5 yıl olacağını belirlediler ve panellerin yıllık bozulma oranı en önemlisini temsil ediyor. Bu değerleri etkileyen faktörler. “Net Gömülü Enerji perspektifinden ömrünü tamamlamış güneş panelini ileri dönüştürmenin faydası, ömrünü tamamlamış güneş panelinin yaşına bağlıdır” dediler.

Grup bulgularını Solar Energy’de yayınlanan “Ömrünü tamamlamış güneş panellerinin Konut ve Sürdürülebilirlikte kullanımının incelenmesi” başlıklı makalesinde sundu. Rao, “Yaklaşımımızla, bu paneller artık ne üreticiler ne de kullanıcılar için bir sorumluluk olarak görülmeyecek” dedi. “GES üreticileri, ömürlerinin sonunda bu tür bir uygulamaya izin vermek amacıyla çerçeveleri yeniden tasarlamayı/değiştirmeyi düşünebilir.”

KAYNAK